Gode etydebøker for korpsinstrumentalister

Her legger jeg tips til etydebøker jeg har fått av gode kollegaer.

Trompet
Her er noen gode forslag fra Kristoffer Wøien:

Lyriske og enkle melodier:
Lyrical studies for trumpet or horn (G. Concone)», kan kjøpes her på Musikk-Miljø

Middels avansert melodier:
34 Studies (On Orchestral Motives) (V. Brandt), kan kjøpes her på Musikk-Miljø

Litt moderne tonespråk:
The Allen Vizzutti Trumpet Method: Book 3, Melodic Studies, kan kjøpes her på Musikk-miljø

Avanserte etyder:
36 Etudes Tanscendantes (T. Charlier) kan kjøpes her på Musikk-Miljø

Transponeringsetyder:
24 Vocalises for Transposition (M. Bordogni), kan kjøpes her på Musikk-Miljø

Tuba
Bordogni er min favoritt! Det er melodiske etyder som jobber med det aller meste. Det krever et visst nivå for å komme igang med disse, selv ble jeg presentert for disse da jeg gikk på ungdomskolen. Det finnes flere utgivelser av denne, Norsk Noteservice har versjonen med 43 sanger, men det finnes også en «Bordogni, complete vocalises for Tuba» med 120 sanger. Sangene er såpass koml´liserte, og de vanskeligste er virkelig noe å bryne seg på, så den med 43 har holdt for meg i 20 år før jeg kjøpte den fulle versjonen. 

Grigoriev er en annen etydebok jeg har brukt mye, særlig for å forbedre det lave registeret. Jeg har ikke vært like forelsket i denne boken, men da jeg fikk meg C-tuba synes jeg disse etydene lå lettere på en stor tuba enn Bordogni. De er litt mer «klumpete» sanger (vanskelig å sette ord på det), ikke like slanke, og virtuose som Bordogni, men jeg vil likevel anbefale boken. Jeg bruker mye en kombinasjon av Bordigni og Grigoriev. Noteservice har denne i sitt sortimang.

Kopprasch (tekst kommer)

Mastering the tuba, Roger Bobo (tekst kommer)

Arban, for tuba(tekst kommer)

Etudes for tuba, W. Sear (tekst kommer)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.